Emakko- ja porsasrehut

Hyvän tuloksen tavoittelu alkaa jo pikkuporsasvaiheessa, jolloin rakennetaan pohjaa korkealle syöntikapasiteetille ja hyvälle rehuhyötysuhteelle lihasikavaiheessa. Porsasrehuissamme keskitymme erityisesti maittavuuteen ja mahdollisimman hyvään sulavuuteen, johon voidaan vaikuttaa raaka-ainevalinnoilla. Rehujen suuria vaihteluita on syytä välttää ja ruokinnan tulisikin sisältää useampia vaiheita, jotta voidaan tarjota porsaan sen hetkiseen kehitysvaiheeseen paras mahdollinen rehu. Valitsemalla rehustuksen, jossa rehujen maku- ja raaka-ainepohja säilyy samana, tuetaan syönnin jatkumoa ja vältetään vieroituksen aikana yleistä syömättömyyttä, joka on yksi vieroitusripulin syistä.

Kattava porsasrehuvalikoimamme sisältää siis maittavat lisärehut imeville porsaille sekä kasvatusrehut vieroitetuille porsaille aina lihasikalaan siirtoon asti.

Aivan pienimmille porsaille tarjoamme Nusciencen Babi-rehut totutteluun ja vieroitusvaiheeseen.

 • Babito – Houkutteleva imevän porsaan jauheinen totuttelurehu. Tarjotaan vapaasti ensimmäisestä elinpäivästä alkaen stimuloimaan syöntiä.
 • Babi Boost – Erityisesti pienikokoisille ja heikommille porsaille suunnattu jauheinen ensi- tai vieroitusrehu.
 • Babi Start – Rakeinen vieroitusrehu, joka parantaa syöntiä ja tukee suoliston terveyttä. Sisältää ainutlaatuisen terveyskonseptin haitallisia bakteereita vastaan.
 • Saparo Startti – Rakeinen vieroitusrehu GM vapaaseen tuotantoon. Hyvin sulava rehu takaa tasaisen siirtymisen emakon maidosta viljapohjaiseen rehuun.

Lisäksi saatavana emakonmaidonkorvike – Pigger Cream 20kg laatikko.

Saparo-porsasrehusarjassamme on kolme vaihetta ja ne sisältävät samoja aromeja sekä makeutusaineita kuin Babi-rehuissa.

 • AluX (3mm rae), saatavilla myös pikkusäkeissä
 • VäliX (3mm rae)
 • LopuX (4mm rae)

Voimme lisäksi tarjota vieroitusripulista kärsiville tiloille suunnatun T-sarjan, jossa keskitytään erityisesti suoliterveyteen ja taistellaan bakteereja ja tulehduksia vastaan. Näiden sarjojen lisäksi voimme myös räätälöidä tiloille seokset omien tarpeiden mukaan – rehuohjelma on myös mahdollista mukauttaa kaksivaiheiseksi.

Emakoille löytyy tuotevalikoimastamme omat täysrehut tiineyskaudelle ja imetykseen sekä ruokintavaihtoehdot tiiviste- ja puolitiivisteruokintaan.

Teemme täydennysrehujen osalta aina tilakohtaisen tarkennetun ruokintasuosituksen asiakkaamme kanssa, jossa huomioimme tilan omat rehuraaka-aineet. Tarvittaessa kaikki rehut on mahdollista toimittaa myös mureistettuna.

 • RehuX Ensikkorehu AluX (4mm rae) on täysrehu, joka on tarkoitettu 50-100 kiloisille ensikoille.
 • RehuX Ensikkorehu LopuX (4mm rae) on täysrehu yli 100 kiloisille ensikoille.
 • RehuX Tiineysrehu (4mm rae) on tiineiden emakoiden ja ensikoiden kuitupitoinen täysrehu. Sisältää toksiinieliminaattorin.
 • RehuX Emakkotäysrehu (4mm rae) on maittava, kalajauhollinen täysrehu imettäville emakoille. Sisältää toksiinieliminaattorin.
 • RehuX Emakkotiiviste (4mm rae) on emakoiden kalajauhollinen valkuaistäydennysrehu. RehuX Emakkotiivistettä käytetään emakoiden ruokinnassa rehuviljan ohella tuotantovaiheesta riippuen 14–24%. Tiiviste on myös saatavilla toksiinieliminaattorilla.
 • RehuX Imetystiiviste (4mm rae) on kalajauhollinen ja energiapitoinen puolitiiviste imettäville emakoille. Suositeltu käyttömäärä 26-28%. Tiiviste on myös saatavilla toksiinieliminaattorilla.
 • RehuX Kuitutiiviste (4mm rae) on kuitupitoinen tiineiden emakoiden täydennysrehu. Suositeltu käyttömäärä 20-25%. Tiiviste on myös saatavilla toksiinieliminaattorilla.

OTA YHTEYTTÄ!

Kimmo Kesälä

Puhelin: 0500 827546
Lähetä sähköpostia

Terhi Hemmilä

Puhelin: 040 090 2463
Lähetä sähköpostia

Johanna Aikala

Puhelin: 044 3088319
Lähetä sähköpostia

Nanni Uusitalo

Puhelin: 0440 717 027
Lähetä sähköpostia