Emakko- ja porsasrehut

Hyvän tuloksen tavoittelu alkaa jo pikkuporsasvaiheessa, jolloin rakennetaan pohjaa korkealle syöntikapasiteetille ja hyvälle rehuhyötysuhteelle lihasikavaiheessa. Porsasrehuissamme keskitymme erityisesti maittavuuteen ja mahdollisimman hyvään sulavuuteen, johon voidaan vaikuttaa raaka-ainevalinnoilla. Rehujen suuria vaihteluita on syytä välttää ja ruokinnan tulisikin sisältää useampia vaiheita, jotta voidaan tarjota porsaan sen hetkiseen kehitysvaiheeseen paras mahdollinen rehu. Valitsemalla rehustuksen, jossa rehujen maku- ja raaka-ainepohja säilyy samana, tuetaan syönnin jatkumoa ja vältetään vieroituksen aikana yleistä syömättömyyttä, joka on yksi vieroitusripulin syistä.

Kattava porsasrehuvalikoimamme sisältää siis maittavat lisärehut imeville porsaille sekä kasvatusrehut vieroitetuille porsaille aina lihasikalaan siirtoon asti.

Aivan pienimmille porsaille tarjoamme Nusciencen Earlyfeed-rehut totutteluun ja vieroitusvaiheeseen.

 • Babito (GM) – Houkutteleva imevän porsaan jauheinen totuttelurehu. Tarjotaan vapaasti ensimmäisestä elinpäivästä alkaen stimuloimaan syöntiä.
 • Babi Boost (GM) – Erityisesti pienikokoisille ja heikommille porsaille suunnattu jauheinen ensi- tai vieroitusrehu.
 • Babi Start (GM) – Rakeinen vieroitusrehu, joka parantaa syöntiä ja tukee suoliston terveyttä. Sisältää ainutlaatuisen terveyskonseptin haitallisia bakteereita vastaan.
 • Saparo Startti (NG) – Rakeinen vieroitusrehu GM vapaaseen tuotantoon. Hyvin sulava rehu takaa tasaisen siirtymisen emakon maidosta viljapohjaiseen rehuun.

Lisäksi saatavana Babimel Lac (NG)-maitojauhe 25kg.

Saparo-porsasrehusarjassamme on kolme vaihetta ja ne sisältävät samoja aromeja sekä makeutusaineita kuin Babi-rehuissa.

 • AluX (3mm rae), saatavilla myös pikkusäkeissä
 • VäliX (3mm rae)
 • LopuX (4mm rae)

Voimme lisäksi tarjota vieroitusripulista kärsiville tiloille suunnatun T-sarjan, jossa keskitytään erityisesti suoliterveyteen ja taistellaan bakteereja ja tulehduksia vastaan. Näiden sarjojen lisäksi voimme myös räätälöidä tiloille seokset omien tarpeiden mukaan – rehuohjelma on myös mahdollista mukauttaa kaksivaiheiseksi.

Emakoille löytyy tuotevalikoimastamme omat täysrehut tiineyskaudelle ja imetykseen sekä ruokintavaihtoehdot tiiviste- ja puolitiivisteruokintaan.

Teemme täydennysrehujen osalta aina tilakohtaisen tarkennetun ruokintasuosituksen asiakkaamme kanssa, jossa huomioimme tilan omat rehuraaka-aineet. Tarvittaessa kaikki rehut on mahdollista toimittaa myös mureistettuna.

 • RehuX Tiineysrehu (4mm rae) on tiineiden emakoiden ja ensikoiden kuitupitoinen täysrehu. Sisältää toksiinieliminaattorin.
 • RehuX Emakkotäysrehu (4mm rae) on maittava, kalajauhollinen täysrehu imettäville emakoille. Sisältää toksiinieliminaattorin.
 • RehuX Emakkotiiviste (4mm rae) on emakoiden kalajauhollinen valkuaistäydennysrehu. RehuX Emakkotiivistettä käytetään emakoiden ruokinnassa rehuviljan ohella tuotantovaiheesta riippuen 14–24%. Tiiviste on myös saatavilla toksiinieliminaattorilla.
 • RehuX Imetystiiviste (4mm rae) on kalajauhollinen ja energiapitoinen puolitiiviste imettäville emakoille. Suositeltu käyttömäärä 26-28%. Tiiviste on myös saatavilla toksiinieliminaattorilla.
 • RehuX Kuitutiiviste (4mm rae) on kuitupitoinen tiineiden emakoiden täydennysrehu. Suositeltu käyttömäärä 20-25%. Tiiviste on myös saatavilla toksiinieliminaattorilla.

OTA YHTEYTTÄ!

Terhi Hemmilä

Puhelin: 0400 902 463
Lähetä sähköpostia

Kimmo Kesälä

Puhelin: 0500 827 546
Lähetä sähköpostia

Nanni Uusitalo

Puhelin: 0440 717 027
Lähetä sähköpostia