Somerolainen Eija Lampo esittelee Anne Jacksenille ja Terhi Hemmilälle emakkosikalaansa ylpeyttä äänessään. Porsaat ovat komeita, emakot rauhallisia ja tyytyväisiä ja Saku –karju havainnollistaa, miten viisas ja oppivainen eläin sika on.

Kuva Eija Lampon sikalasta. Kuvassa Terhi Hemmilä ja Eija Lampo. KUVA Anne Jacksen.

Kuva Eija Lampon sikalasta. Kuvassa Terhi Hemmilä ja Eija Lampo. KUVA Anne Jacksen.

 

Lampon sikatila on ollut Rehuxin asiakkaana parisen vuotta. Keskustelussamme yhtenä tärkeimpänä asiana nousee esille rehun kuljetus tehtaalta tilalle. Miten tärkeää onkaan se, että sama kuski tuo rehut toivottuna aikana, valvoo rehun purun siiloon ja jättää ympäristön siistiksi. Hovin Kuljetus ja Harri Engblom saavat Eijalta täydet kymmenen pistettä. Lähellä ja kotimaisella omistuspohjalla toimiva yritys luo turvallisuudentunnetta. Kevyt, mutta toimiva organisaatio palvelee joustavasti ja asiantuntevasti. Kysymyksiin ja rehujen käyttöön liittyvissä asioissa saa aina apua nopeasti. Tilalla käytössä olevat porsasrehut ja emakkotiiviste ovat toimineet hyvin ja ongelmitta. Kaiken kaikkiaan sekä tilan väki että eläimet ovat tyytyväisiä toimintaan.

Kun Suomessa alettiin tuottaa luomukananmunia, niin Antti-Jussi Aarikan kanala oli ensimmäisiä tiloja, jotka lähtivät mukaan. Yhteistyötä RehuXin kanssa on tehty vuodesta 1999 alkaen. Eli pitkä yhteinen taival on takana.

 

Antti-Jussi Aarikka, Anne Jacksen

Antti-Jussi Aarikka, Anne Jacksen

 

Antti-Jussin kanala on siisti ja kanat näyttävät voivan loistavasti. Rauhallisuus ja tyytyväiset kanat takaavat hyvän tuotannon ja munien korkean laadun. Hihnalta pakkauskoneeseen tulevat munat ovat puhtaita ja hyväkuorisia. Isännän mielestä tärkeää onkin se, että kanoille tuleva rehu on juuri oikeanlaista. Eli rehussa on huomioitu kanan iän ja tuotantovaiheen vaatimukset luomu-lainsäädäntöä noudattaen. Joustavuus ja nopeat toimitukset ovat plussaa, samoin optimointipalvelu. Tällä hetkellä kanoilla on täysrehua, mutta uuden sadon valmistuttua tilalla siirrytään taas omien komponenttien käyttöön. Tällöin tiiviste valitaan tukemaan ja täydentämään omia raaka-aineita.

Pitkään jatkunut asiakkuus kertoo omaa kieltään: RehuXin toiminta on laadukasta ja asiat sujuvat. Jos esiin on noussut toiveita tai ongelmia, niihin on tartuttu aina nopeasti ja asiantuntevasti.

Antti-Jussi Aarikan luomukanat. Kuva Anne Jacksen.

Antti-Jussi Aarikan luomukanat. Kuva Anne Jacksen.